Kunskap och entreprenörskap - ungdomars nycklar till framtiden

Vad är entreprenörskap och vad krävs för att bli entreprenör?
Hur hittar vi stödjande mentorer och förebilder? Kan, och ska, skolan stödja och utveckla entreprenörer och samhällsutvecklare? Hur skapar vi en skola som attraherar ungdomar? Dessa och andra frågor besvarades under eftermiddagen den 21 januari 2010.
Seminariedagen var arrangerad av Stiftelsen Solstickan i samarbete med Fryshuset, Stockholm.
Innehåll:
Praktisk kunskap
Lotte Alsterdal, fil dr, arbetslivsforskare samt lektor på Centrum för praktisk kunskap
Panelsamtal mellan Lotte Alsterdal samt följande: Peje Emilsson, styrelseordförande och grundare av Kunskapsskolan och Kreab Gavin Anderson, Rosemary Waher Schennings, chef för Fryshusets KunskapsCentrum samt Anders Wall, entreprenör, finansman, mecenat och styrelseordförande i bl a Beijerinvest och Beijer Alma
Kunskap och entreprenörskap
Björn Bjerke, professor i entreprenörskap vid Linnéuniversitetet i Kalmar
Panelsamtal mellan Björn Bjerke samt följande: Sven-Olof Johansson, entreprenör och VD vid FastPartner, Birgitta Stymne Göransson, styrelseordförande i Fryshuset och VD för Semantix samt TjiaTorpe, förbundschef för Studiefrämjandet och fd kultur- och skolborgarråd, lärare och rektor
Fryshusets kunskapsspridning i samhället
Charlotte Engel, teol dr vid enheten för forskning om det civila samhället på Ersta Sköndal Högskola
Panelsamtal mellan Charlotte Engel samt följande: Malin Gavell, fil dr vid Institutet för entreprenörskaps- och småföretags- forskning samt Johan Oljeqvist, VD på Fryshuset
